Ücretli alt geçit olur mu? Evet, Bostancı’da!

İstanbul – Bostancı’da karşıdan karşıya geçmek için ücret ödüyorsunuz. E5 Karayolu’nun altındaki metro alt geçidini kullanmak isteyenler şaşkın. Çünkü İçerenköy’den Bostancı istikametine geçmek isterken karşınıza metro turnikeleri çıkıyor. Güvenlik görevlisine “sadece karşıya geçeceğim, metroya binmeyeceğim” deseniz de İstanbul kart ile ücret ödemeden alt geçitten geçemiyorsunuz.

ibb(1)

 

İBB’DEN ŞAŞIRTAN UYGULAMA

İstanbul trafiğine çözüm olarak sunulan metro ve metrobüsler bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Örneğin mevcut üst geçitler, metro durakları nedeniyle yıkıldı, yaya geçitleri yer altına alındı. Alt geçitten başka alternatifi kalmayanlar uzun süre yürümek zorunda kalıyor. Ancak bu uygulama şehrin bir çok yerinde hem yaya hem de araç trafiğini rahatlattı. Ama metroların her durağında uygulanan ayrı prosedür ortaya anlaşılmaz bir durumun çıkmasına sebep oluyor.

image5343c4317a9cf

ÜCRETLİ ALT GEÇİT OLUR MU?

Örneğin Bostancı metro istasyonu. Üzerinden E-5 Karayolu’nun geçtiği istasyonun alt geçidini kullanmak paralı. İçerenköy’den Bostancı’ya metro alt geçidinden geçmek isteyenler karşılarında metro turnikeleri ve güvenlik görevlileri ile karşılaşıyor. Uygulamaya tepki gösterenlere ise güvenlik görevlileri “ileride, metronun diğer alt geçidinden ücretsiz geçebilirsiniz” diyor. Ancak o geçite ulaşmak için araçların içinden ve yaya geçidi olmayan yollardan yürümeniz gerekiyor. Hamile, yaşlı ve çocuklu ailelerin ise bu tehlikeli yolu yürümesi mümkün değil. Kestirme yoldan karşıya geçmenin bedeli ise şöyle; Öğrenci 1.15 tl, indirimli 1,65 TL ve Tam bilet 2.30 lira.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.