ABD’nin İlk Türk Belediye Başkanı Şimdi De New Jersey Bölge Başkanı

Türkler tarih boyunca dünya genelinde büyük çığırlar açmış, Doğu’da ve Batı’da görkemli işlere imza atmışlardır. Günümüz modern dünyasında da Türkler çeşitli topluluklar arasında adlarından söz ettirmeyi kıvançla sürdürüyorlar. Çağdaş dünyanın demografik(nüfus bilim), ekonomik ve sosyal kimliklerine ışık tutan dünyadaki Türkler kervanına pırıl pırıl yeni bir isim daha eklendi: ABD-New Jerseyli Tayfun Selen!..

İlk Türk ABD Belediye Başkanı Selen, New Jersey’de Bölge Başkanı Oldu

Tayfun Selen: “Amerikan siyasetinin mozaiği zenginleştireceğiz.

Tayfun Selan: ABD’de Belediye Başkanlığına Seçilen İlk Türk!

Yemin ederek görevine başlayan Tayfun Selen, Türk toplumunun en yoğun yaşadığı New Jersey eyaletinin 500 binden fazla nüfusa sahip Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliğiyle seçilmişti.

50 ayrı devletten (eyaletten) oluşan ABD’de, belediye başkanlığı görevine gelen ilk Türk olma unvanını taşıyan Tayfun Selen, New Jersey Eyaleti Morris Bölge Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

ABD’de seçilen ilk Türk Belediye Başkanı olan Tayfun Selen, New Jersey eyaletinin 500 bin nüfuslu Morris Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Selen, yemin ederek görevine başlarken, tören sonrası konuklara hitap etti.

Hem Mimar Hem De İş insanı

25 yıl önce ABD’ye taşındığı belirten Türk asıllı ABD vatandaşı Selen, “Morris County’de yaşamaktan müteşekkirim ve Covid-19 salgının zorlukları yine kapımızda. Sakinlerimizi ve işletme sahiplerimizi korumak için bu kurul ile çalışmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı. Selen, ilk yönetim kurulu toplantısına da bölgenin en üst yöneticisi olarak başkanlık etti. Tayfun Selen, 1996 ABD’ye taşınmış, 2008’de ABD vatandaşı olmuştu. 2017’de 12 bin nüfuslu Chatham’ın belediye başkanına seçilen Selen, ABD’de bu göreve gelen ilk Türk olarak tarihe geçmişti. Türk asıllı ABD vatandaşı Selen, aynı zamanda mimar ve iş insanı…

İncil’e Değil Kur’an-ı Kerim’e El Basarak Yemin Etti

Tayfun Selen, 39 küçük ilçenin bağlı olduğu Morris Bölge Yönetim Merkezi’nde gerçekleşen devir teslim törenine 7 kişilik ekibiyle katılarak yönetimi devraldı. ABD yasalarına uygun şekilde diğer üyelerin Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil’e el basarak yemin ettiği törende Türk asıllı Tayfun Selen, yeminini eşi Tülin Selen’in elinde bulunan Kur’an-ı Kerim’e el basarak gerçekleştirdi.

Tayfun Selen’in Hikâyesi (İngilizce):

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.