Kuyumcu “Hırsız” Kiralarsa…

Altın, ülkemizde piyasalarda tasarruf emtiası olarak öne çıkan popüler bir yatırım aracı.

Kendini Soydurmak İçin Özel Hırsız Kiraladı

Türkiye’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmadığı gün yok gibi. Hayır, hayır sabahları TV’de yayınlanan kadın programlarını kast etmiyoruz. Dükkânının soydurmak için parayla hırsız tutan bir kuyumcudan bahsediyoruz. İnanılmaz değil mi? Öyle ancak sahiden oldu bu olay…

İstanbul-Küçükçekmece’de yaşanan olay, duyanlara “Pes!” dedirtti…

Akıl Almaz Borç Ödeme Planı

İstanbul-Küçükçekmece’de borçlarını ödeyebilmek için akıl almaz bir plan yapan kuyumcu, 40 bin TL karşılığında anlaştığı kiralık soyguncuya dükkanındaki 700 bin liralık emanet altınları çaldırdı. Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde kuyumculuk yapan U. Ş.(31), 24 Aralık 2021 günü polisi arayarak gaspa uğradığını, maskeli bir kişinin bıçak tehdidiyle bütün altınlarını çaldığını söyledi. Olay yerine giden Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, kuyumcunun ifadesini aldıktan sonra güvenlik kameralarını inceledi.

Hırsız Da Soyarken Soyuldu

Soygun sırasında kuyumcunun dalga geçercesine son derece rahat tavırlar sergilediğini fark eden ekipler durumdan şüphelendi. Kamera görüntülerinden kimliği tespit edilen gaspçı H. A., düzenlenen operasyonla yakalandı. H. A.’nın polis sorgusu şüpheleri haklı çıkardı. Kuyumcu U.Ş. ile birlikte soygun için plan yaptıklarını anlatan H. A.:
“Beni soygun için özel olarak kiraladı. Yaparsam karşılığında 40.000 TL vereceğini söyledi ama onu da vermedi! Soyarken soyuldum dedem yalan olmaz hani. Aslında ben hırsız değil mağdurum. Çünkü ben de soyuldum!” dedi.

Borçlarını 700.000 TL’lik Altınları Eriterek Ödedi

Gaspçının itirafı üzerine kuyumcu U. Ş. de gözaltına alındı. U. Ş.’nin çalınan yaklaşık 700.000 TL değerindeki altınları eriterek borçlarını ödediği tespit edildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan U. Ş. ve H. A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.