Vatandaşlarından Dışkılarını Gübre Yapmalarını İstedi

Kuzey Kore, füzeleri ateşlemek kadar gübre üretimine de önem veriyor ve bu gübrenin insan ya da hayvandan mı gelmesinin önemi yok. Çin’den gelen gübrelerin azalması nedeniyle Kuzey Kore vatandaşlarından kendi dışkılarını gübre olarak kullanması çağrısında bulunuldu…

“Dışkını Gübre Olarak Kullan!”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un, en son yaklaşık 20 kg kaybettiği ileri sürülmüştü.

“İnsani Gübre” İçin Talimat

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un COVID-19 pandemisinin başlangıcında sınırları kapatmasının ardından Çin’den gübre gelmesi neredeyse durduğundan, görev son iki yılda kriz seviyesine ulaştı. Ardından geçen Mart ayında Kuzey, ABD ve BM yaptırımlarına son verilmesini talep ederken Güney Kore’den gelen bağışları reddetti. Ülke genelinde Çin ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle gübre sorunu yaşayan Kim Jong Un’dan Kuzey Kore vatandaşlarına flaş bir çağrı geldi. Çağrıda ülkedeki gübre azlığı nedeniyle kendi dışkılarını gübre olarak kullanmaları istendi…

Evsel Gübre Üretimi Özendiriliyor

Tarımsal gübrelerini uzun yıllardır Çin’den sağlayan Kuzey Kore, vatandaşlarını ev yapımı gübre kullanımı yapmaya teşvik ediyor. Konuya ilişkin yetkililer 10 günlük bir süreç başlatırken insan dışkısından gübre üretimi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuyor.

Yeni Gübre Kaynağı: İnsan!

Uzmanlar “Sonunda, çiftçilikte gereken gübre üretme yükü sıradan insanlara kaldı. Hayvanlar artık rahatladı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca belli bir kotayı dolduran vatandaşların, dışkılarıyla ticaret yapabilmesine de izin verileceği duyuruldu.

Babasının ani ölümüyle kendisini bir anda Kuzey Kore’nin lideri olarak bulan farklı lider Kim Jong Un, Batı medyasının Kuzey Kore’nin insan hakları siciline ilişkin sorularını doğrudan yanıtlamaktan kaçınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.