‘Olabilir’ İhbarıyla Gözaltına Alınan New York Temsilcisi Salıverildi!

Hürriyet gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil serbest bırakıldı.

ataturk-havalimani-nda-attigi-iddia-edilen-bi-8546953_x_300

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 13 Ocak 2015 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayette, @MertceH isimli Twitter hesabında yazılan mesajda kendisine hakaret edildiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Avukatı Ezennur Ezgi tarafından verilen bu şikayet dilekçesinde “Adı ve soyadı Razi Canikligil olabilir” ihbarına yer verildi. Bu şikayet üzerine hakkında Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 1 Şubat 2016 tarihinde yakalama kararı çıkarılan ve bu karardan haberi olmayan Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil, dün gece görev yaptığı Amerika’dan Türkiye’ye dönerken indiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda saat 20.40 sıralarında gözaltına alındı ve geceyi havaalanındaki karakolda geçirdi.

w704

Razi Canikligil, bugün ilk olarak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Canikligil, sağlık kontrolünün ardından polisler tarafından Bakırköy Adalet Sarayı’na getirildi. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de adliyeye geldi.

‘Tweet’in benimle alakası yoktur’…

Canikligil, Cumhuriyet Savcısı İmdat Kaçan’a ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Canikligil ifadesinde, “Ben Hürriyet Gazetesi’nin New York muhabiri olarak çalışırım. Müştekisi Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu olan @Mertceh adlı twitter kullanıcısı tarafından atıldığı gözüken tweetin benimle herhangi bir alakası yoktur. Şikayet dilekçesi incelenirse ‘adı ve soyadı Razi Canikligil olabilir’ şeklinde herhangi bir delile ve bilgiye dayanmayan, soyut tahminden öte benimle bir ilgisi yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

83497116_20062016

‘Bu şahıs Razi Canikligil olabilir’…

İfadesinin ardından serbest bırakılan Razi Canikligil, adliyenin bahçesinde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Avukatı Eren Mustafa Şener ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.imgresAçıklamada ilk sözü alan Avukat Şener, müvekkilinin Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şikayeti üzerine burada olduğunu belirterek, “Rifat bey anladığımız kadarıyla bizimle hiçbir alakası olmayan, tamamen başka bir şahıs tarafından yapılmış Twitter paylaşımını şikayet ediyor. Şikayet dilekçesinin içerisine yine bizimle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen Razi beyin adını yazarak, ‘bu şahıs Razi Canikligil olabilir’ diye bir ibare konuyor maalesef. Bu etik olmadığı kadar doğru da bir süreç olmadığını düşünüyoruz. Savcılık bir süre Twitter’da araştırma yapıyor, söz konusu kullanıcının kim olduğunu öğrenmek için. Nihayette kimseyi bulamayınca da dilekçedeki ifadeye istinaden Razi bey hakkında yakalama kararı çıkarıyor. Razi bey de havalimanında giriş yapar yapmaz tespit edildi, yakalandı. Kendisi tanınan bir şahıs. Basit bir araştırmayla kendisine ulaşılabilir. Sanki sıradan kaçak bir şahıs gibi muamele görmesi; hukuku bir yana bıraktık, etik olarak da doğru değil. 12 saati aşkın süredir de gözaltında. Mecburen savcı beylerin gelmesini bekledik” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.