Tersten Konuşan Çete Çökertildi!

Adana’da, Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Çukurova ilçesindeki bazı mahallelerde hırsızlık olaylarının artması üzerine, bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırırken zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

tersten-konusan-hirsizlik-cetesi-cokertildi-adana-20100129A290103A-01

Mağdur olan kişilerin ev ve iş yerlerindeki parmak izlerinden bazı zanlıların kimliği belirlenirken, çetenin diğer üyelerinin de açığa çıkartılması için yaklaşık 4 ay süren teknik takip başlatıldı.

Çete üyelerinin önemli bir bölümünün Göl Mahallesi’nde oturmasından dolayı ‘Mavi Göl’ adlı operasyon kapmasında 19 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Aralarında çetenin lideri olduğu iddia edilen İlhan Ö.’nün de (33) aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

tersten-konusan-hirsizlik-cetesi-cokertildi-adana-20100129A290103A-02

Yapılan sorgulamada hırsızlık dedektifleri tarafından yakalandıktan sonra tutuklanan 3 kişinin de aynı çetenin üyesi olduğu belirlendi. Zanlıların Arif Can’ın evinden kasasından 30 bin TL değerindeki ziynet eşyasını çaldıkları, girdikleri 20 ev ve işyerinden toplam 50 bin TL’lik eşyayı çaldıkları bildirildi.

Çete üyelerinin diğer hırsızlar gibi sadece değerli eşya çalmadıkları, girdikleri ev iş yerlerini adeta talan ettikleri ve değerli-değersiz ayrımı yapmadan buldukları her şeyi çaldıkları ortaya çıktı.

Girdikleri bir kuaförden postiş ve saç fırçası dahi çalan çete üyelerinin, polisin teknik takibinden kurtulmak için Türkçeyi seri bir şekilde tersten konuştukları anlaşıldı. Çete üyelerinin kısa zamanda hırsızlıktan elde ettikleri paranın bir bölümünü ise uyuşturucuya harcadıkları ve çete üyelerinden Orhan Y.’nin (23) altın vuruş yaparak öldüğü öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.