‘S.çtıkça’ Kazandıran ‘WC’!

Köşk şeklinde tasarlanan Science Walden Pavillion adlı laboratuvar 122 metrekare boyutunda ve iki kattan oluşuyor. Sanatçı Seung-hyun Ko tarafından tasarlanan laboratuvar 25 Mayıs tarihinde kullanıma açıldı.

1-turninghuman

Science Walden Pavillion yöneticisi, UNIST öğretim görevlisi Prof. Jaeweon Cho “Science Walden Pavillion sadece bilimciler ve sanatçılar için bir merkez değil ayrıca sanat ve bilimi birbirine bağlayan bir aracı. Bu tasarım bir yaratıcı stüdyo ile bir araştırma laboratuvarının iç içe geçmesinin eşsiz bir örneği.” şeklinde konuştu.

golden-poo

Mekanizmayı çalıtıran şey: ‘Bilim’!

Laboratuvarın ana araştırma konuları ‘Enerji Üreten Susuz Tuvalet Sistemi’ ve ‘Mikrobik Enerji Üretim Sistemi’. İlk katta bulunan susuz tuvalet sistemi, insan dışkısının su kullanılmadan işlenmesini sağlıyor. Sistem dışkıyı doğal biyolojik bir çözünme aşamasından geçirerek kurutulmuş kokusuz kompost benzeri bir malzemeye dönüştürüyor. Daha sonra mikrobik enerji üretim sisteminde bu kompost benzeri malzeme biyodizel yakıta ya da ısı enerjisine dönüştürülüyor.

2-turninghuman

Tuvaletin içindeki öğütme sistemi dışkıyı kuru ve kokusuz bir malzemeye dönüştürdüğünde buradan, içinde binlerce mikrop olan bir parçalama tankına aktarılıyor. Mikroplar toz haline gelen gübreden karbondioksit ve metan gazlarını üretiyor. Yüksek basınç ve bir kapsül kullanılarak karbondioksit, biyoyakıt üretmek üzere yeşil alg yetiştirilmesi için kullanılıyor. Metan ise daha sonra ısınma amaçlı yakıt olarak kullanılmak üzere depolanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.