“Robot” laboratuardan kaçtı!

Rusya’da laboratuvardan kaçan bir robot, trafikte karışıklığa neden oldu. Perm kentindeki Promobot Laboratuarları’ndaki bilim insanları, robotlara bağımsız şekilde hareket etme özelliğini öğretiyorlardı.

1466097167499

Ancak mühendislerden biri tesisin kapısını açık bırakınca, olaylar kontrolden çıktı. Robot, 50 m uzaklıktaki bir sokağa ulaşarak, pili bitene dek cüssesi çapında bir kent kaosu yaratmayı pekâlâ başardı.

354F194300000578-0-image-a-11_1466001536910

Bir görgü tanığınca çekilen ve eşzamanlı (on-line) olarak yayınlanan videoda, robotun etrafında bir trafik polisiyle birlikte kalabalık bir caddede durduğu görülüyor. Daha sonra da kuvvetle muhtemel aynı laboratuarda çalışan mühendislerden biri olan birince uzaklaştırılıyor. Rus kanalı Channel 5 TV ayrıca olayın kamera görüntülerini de yayınlayarak robotun yaklaşık 40 dakika kadar başıboş şekilde dolaştığını haberleştirdi.

Firari robotun mucidi, bilim insanı Oleg Kivokurtsev’in konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: “Robot trafikte sıkışıklığa yol açtığı için herkesten özür diliyoruz, sürücülerin gayet sabırlı olduklarını ve robotun yanından geçip gittiklerini de belirtmek isterim.”.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.