Atları sucuk olan jokey isyanda!

Çok sayıda ünlü yarış atının sahibi olan Onur Yetkin, koşamayan yarış atlarının eti için kesildiğini öne sürdü. Yetkin, şu anda ayağı sakat olduğu için koşamayan 3 yaşındaki ’Babacığım’ adlı İngiliz atının, ondan sevgisini eksik etmeyecek sıcak bir yuva aradığını ve ücretsiz vereceğini söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü Şirinyer Hipodromu’nda hayvansever derneği temsilcileri ile bir araya gelen ve onlardan yardım isteyen at sahibi Onur Yetkin, bakılması için karşılıksız verdiği, koşamayan yarış atlarının eti için kaçak olarak kesildiğini öğrendiğini söyledi. Yetkin, “Benden bakmak için isteyenlere güvenerek verdiğim; Doremi, Epik Story, Özde Laik, Kuzuların Tonu, Uluç Reis, Donna Klara isimli İngiliz atlarımın akıbetini merak edip gittiğimde, verdiğim insanlarda bulamadım. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda, kaçak olarak eti için kesilmek üzere satıldığını öğrendim. At sahiplerinden bunları bakmak amacıyla alanlar, kesilmek üzere satıyor. Haraya gelip ’Ben atlara bakacağım’ diyenler içinde kasaplar da oluyor. Ben onlara asla at vermiyorum” diye konuştu.

57591ab918c7733e88a59d4b

Jokeyin yardım çığlığı: ‘Onları ucuz fiyata satıyorlar”

Hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na hem de yarış atı sahiplerine çağrıda bulunan Yetkin, “At sevgisi sadece yarışlardan para kazanmak değildir. Bu işe para kazanmak umudu ile gelen ve at sahibi olanlar, at uzun süre yarış kazanamayınca ve ayda 3 bin 500 TL tutan gıda masrafı karşılamayınca, onları ucuz fiyata satıyorlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.