90. yaşını paraşütle atlayarak kutladı

Parkinson hastası olan eski ABD Başkanı George H. W. Bush, 90’ıncı yaşını profesyonel paraşütçü yardımıyla helikopterden atlayarak kutladı.

Eski ABD Başkanı Bush 90. yaşını paraşütle atlayarak kutladı.

Eski ABD Başkanı George Herbert Walker Bush beş yıl önce verdiği 90 yaşına ulaşması halinde paraşütle atlama sözünü, bir emekli askeri paraşüt ekibinin desteğiyle yazlık evinin bulunduğu Maine eyaletine bağlı Kennebunkport’ta yerine getirdi.
İkinci Dünya Savaşı’nda genç bir pilotken uçağının ateş alması sonucunda paraşütle atlamak zorunda kalan Bush, 90. yaş günü atlayışında, ”kırmızı, beyaz, mavi”den oluşan Amerikan bayrağının renklerinde bir paraşüt kullandı.

Bununla sekizinci atlayışını gerçekleştiren Bush’un, Twitter hesabındaki atlayışıyla ilgili açıklamada, ”Maine’de harika bir gün. Aslında paraşütle atlamak için yeterince harika” ifadesine yer verildi.

George Herbert Walker Bush’un sözcüsü Jim McGrath’ın açıklamasında ise ”Bush hem sürprizi hem de adrenalini seviyor. Bu bir Bush klasiği” yorumunda bulundu. Ayrıca eski başkanın 90. yaş günü için 200 kişilik akraba grubunun katılacağı özel bir akşam yemeği verileceği bildirildi.

3

1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.