Hastane Odasında Nikah Kıyıldı!

Adana’da hastalığı dolayısıyla kızının düğün törenine katılamayacak olan baba, nikah töreninin hastanede olmasını istedi. Babanın isteği üzerine çiftin nikahı hastanede dünyaevine girdi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde iş adamı olan Kadir Akyol (51) Döndü Akyol (48) ile yaklaşık 30 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Bu evlilikten Dilek Akyol (26) ismini verdiği bir kız çocukları oldu. Tek çocukları okuyup büyüdükten sonra babasının şirketinde çalışmaya başladı. Bu arada Dilek Akyol, gönlünü elektrik mühendisi Caner Kılıç’a (28) kaptırdı. Birbirini seven gençler, yaklaşık 10 ay önce sade bir törenle nişanlandı. Nişanladıktan hemen sonra aile 28 Mayıs 2014 tarihine nikah ve düğün için gün aldı. Ancak çift nişanlandıktan kısa bir süre sonra baba Kadir Akyol rahatsızlandı. Acıbadem Adana Hastanesi’ne gelen Akyol’a pankreas kanseri teşhisi konuldu. Akyol, Adana ve Ankara’daki hastanelerde bir süre tedavi gördü ancak durumu kötüye gitti.

Öte yandan, düğün günü kararı önceden alındığı için aile hazırlıklara başladı. Her şey tamamlandı ancak düğünden bir gün önce fenalaşan Akyol, hastaneye kaldırıldı. Yürüyemez duruma gelen baba kızını yanına çağırarak, 28 Mayıs’ta gelinlik giyip nişanlısıyla birlikte hastaneye gelmesini istedi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün nikahı hastanede kıyacağını söyledi. Bunun üzerine aile düğünü iptal edip hastanede sade bir nikah töreni yapma kararı aldı.

Dün saat 17:30’da gelin ve damat, Acıbadem Adana Hastanesi’ne geldi. Damat, gelinin kapısını açıp koluna girerek hastaneye girdi. Gelin Akyol, hastaneye girerken yakınları onları alkışladı. Gelin bir süre sonra hastanede annesiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Gelin daha sonra da babasının yattığı 6. kata çıktı. Hastane koridorları bu kez hasta yakınlarıyla değil, nikah törenine gelen davetlilerle doldu taştı. Dilek Akyol, odasına girdiği babasını sevip, “Baba tıraş olmuşsun, çok yakışıklısın” dedi. Bir süre babasının odasında kalıp onunla hasret gideren gelin müstakbel eşiyle nikahın kıyılacağı odaya geçti. Bir süre sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü de hastanedeki nikahın kıyılacağı odaya geldi. Başkanın gelmesinin ardından baba Akyol hasta yatağından sandalyeye oturtularak odaya getirildi. Şahitlerinde gelmesiyle Başkan Sözlü gelin ve damadın nikahını kıydı.

Sözlü, evlilik cüzdanını geline verirken aile kurumu ile ilgili çiftlere öğütlerde bulunup, ailenin çok önemli bir kurum olduğunu bugün çok önemli ve güzel bir güne şahit olduğunu belirterek, “16 yıllık belediye başkanlık hayatımda özel bir durumdan dolayı ilk kez hastane odasında nikah kıyıyorum” dedi.Daha sonra damat, gelinin duvağını açarak alnından öptü. Odada bulunanlar gelin ve damadı alkışladı. Gelin, söylenecek fazla bir şey olmadığını belirterek, “Böyle olması gerekiyordu, babamın istediği üzerine nikahı burada yaptık” dedi.

fft261_mf3239810

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.