Dilencilik Norveç’te Yasaklanıyor!

Norveç  hukümeti ülkede dilenciliği yasaklamaya hazırlanıyor. Son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden konu tartışmalara neden oldu.

İktidardaki Sağ Parti (H), iktidarın küçük ortağı İlerleme Partisi (Frp), Merkez Parti (Sp) ve Norveç polisi dilenciliğin ülke genelinde yasaklanmasını istediğini duyurdu. Ancak Sol (V) kanat ve Hristiyan Halk Partisi’yse (Krf), dilenciliğe yasak getirilmesine karşı olan partiler arasında yer alıyor.

Ülkedeki göçmen kökenlilere yönelik sert çıkışlarıyla gündeme gelen İlerleme Partisi’nden Siv Jensen, “Yeter artık! Bütün Romen çingenelerini bir otobüse doldurup, ülkeden gönderilmeli.’’ şeklindeki ifadelerine, birçok politikacı ve bakan sert tepki göstermişti.

beggar-cup

HALKIN YÜZDE 78’İ YASAĞI DESTEKLİYOR

Ipsos MMI isimli bir araştırma şirketinin konuyla ilgili yaptığı bir araştırma sonucuna göre, halkın yüzde 78’inin dilenciliğe yasak getirilmesinden yana olduğu ortaya çıktı. Oslo Belediye Başkanı Fabian Stang ise, Doğu Avrupa’dan gelen dilencilerin, ikamet ettikleri ülkelerde yardım görmesi gerektiğini savunarak, “Bu mesele için en güzel çözüm, dilenciliğe yasak getirmektir.’’ diye konuşmuştu. Diğer taraftan Stang, ısrarla hükümetin, bu tür insanlara bulundukları yerlerde yardım etmesi gerektiğini belirtmişti.

Ülke polisi, dilenciliğin yasak getirilmesine ilişkin yetkinin belediyelere verilmesi meselesini oldukça zayıf bir yaptırım olarak nitelendiriyor. Bundan dolayı güvenlik yetkilileri, dilenciliğin tüm ülkede yasaklanması konusunda ısrar ediyor.

Noveç’te daha önce de dilencilikle geçinen Romenlere dair bir ilk bir yaşanmıştı. Çocuklarını zorla dilendiren 4 çocuklu 34 yaşındaki bir Romen baba, Norveç’in Larvik şehrinde suçüstü yakalanarak 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

images

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.